Krig mellem store og små universiteter

Presse/medie

Beskrivelse

Medlemmerne af Rektorkollegiet er på trods af store anstrengelser ikke nået til enighed om en fordeling af basismidlerne. Faktisk er uenigheden ifølge Informations kilder så stor, at Rektorkollegiet nu er splittet i to fløje, nemlig mellem de store universiteter Københavns Universitet, Aarhus Universitet og DTU og de små universiteter Aalborg Universitet, RUC og Handelshøjskolen i København. Gruppen af store universiteter mener, at universiteternes evne til at forske skal veje tungt, når basismidlerne skal fordeles, mens de mindre universiteter i stedet slår på, at universiteternes evne til at uddanne skal veje tungest. Fanget i midten af konflikten er Syddansk Universitet, som repræsenteres af formand for Rektorkollegiet, Jens Oddershede. Denne mener dog ikke, at der er noget odiøst i konflikten. Protektor på RUC, Henning Salling Olesen, som repræsenterer RUC i Rektorkollegiet, finder det imidlertid mærkværdigt, at rektorerne fra de tre store universiteter den 29. september i år gav deres holdning til spørgsmålet om basismidlerne til kende i et brev stilet direkte til videnskabsministeren, uden at de øvrige rektorer i Rektorkollegiet fik besked herom.Side 12-13 (Side. Sektion.
    Periode13 okt. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelKrig mellem store og små universiteter