Islandsk nej truer gryende opsving

• Søren Bitsch

Presse/medie

Beskrivelse

For anden gang stemte op mod 60 procent af den islandske befolkning i lørdags nej til en favorabel aftale om afvikling af landets store gæld til Storbritannien og Holland. Men det islandske nej kan få alvorlige konsekvenser for islandsk økonomi og ikke mindst det gryende opsving i landet. Søren Bitsch, der er forsker ved Nordatlantiske Regionalstudier ved Roskilde Universitet, siger, at der lige nu er behov for at hjælpe de virksomheder, som er i stand til at bevare og skabe arbejdspladser i Island, til at udnytte den konkurrencefordel, som den svage islandske krone trods alt giver. - Men det kræver, at den islandske stat og virksomhederne har mulighed for at låne til en favorabel rente. Den mulighed forsvinder med det fornyede nej til Icesave-aftalen, siger han.
Periode11 apr. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelIslandsk nej truer gryende opsving