IMF's magt er på retur

Presse/medie

Beskrivelse

I fredags annoncerede Den Internationale Valutafond (IMF), at stemmeandelen over en 15 års periode skal omfordeles efter en nøgle, der afspejler det ændrede økonomiske verdenskort med opkommer-økonomier som Indien, Kina og Brasilien. De tre lande vil øjeblikkeligt få mere vægt, mens Sydafrika derimod skal have mere gang i de økonomiske hjul, før de har mere at skulle have sagt i IMF. IMF kalder beslutningen for 'et vigtigt skridt', der fundamentalt skal reformere institutionen. - Ændringen er helt marginal, og det vil stadig være de gamle rige lande, der har kontrollen. Det her er spil for galleriet, vurderer lektor i udviklingsøkonomi fra Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitetscenter, Thorkil Casse. (Side. Sektion. Første)
    Periode3 apr. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelIMF's magt er på retur
      Mediets navn/udløbInformation
      Dato03/04/2008