Ideologisk diskussion: Fællesskabet kontra den individuelle frihed

Presse/medie

Beskrivelse

Diskussionen om den obligatoriske madordning handler om meget mere end blot kvaliteten af maden, mener en række samfundsforskere. Madpakkeordningen er blevet en brik i slaget i et af tidens helt store ideologiske diskussioner om det forpligtende fællesskab kontra den individuelle frihed. Historiker Henrik Jensen fra Roskilde Universitet er en af dem, der ser en fare i, at folketingspolitikerne også blander sig i detailregulering i borgernes liv. Han mener, at staten bør give åbne muligheder, og lade forældre og institutioner finde en løsning. - Den store terapeutvelfærdsstat har en tendens til at suge livet ud af det frie organisatoriske samfund, men hvis ikke vi får lov til at finde ud af det lokalt, så ender det med, at folk faktisk ikke kan finde ud af selv at styre deres liv, mener Henrik Jensen.
    Periode14 jan. 2010

Mediedækning