Hovedløst. Magtsygen får Kenya til at bløde

Presse/medie

Beskrivelse

Bodil Folke Frederiksen, lektor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitetscenter, påpeger i en kronik, at magtsyge politikere og fortidens brudte løfter er forklaringen på de voldsomme problemer, som i disse dage hærger Kenya. Mens der i landet er en lang tradition for, at den politiske elite forholder sig pragmatisk til magten og indgår alliancer på tværs af etnicitet, er det tragiske netop, at politikerne udnytter kenyanernes bevidsthed om deres etniske tilhørsforhold i jagten på den politiske magt. - Kenyanerne gennemfører et roligt og ansvarligt demokratisk valg - for blot at se landet kastet ud i kaos, skriver Bodil Folke Frederiksen slutteligt. (Side.8 Sektion. 2. sektion)
    Periode8 feb. 2008

Mediedækning