HK - en forslugen bordherre

  Presse/medie

  Beskrivelse

  Siden 1998 har HK fusioneret med fem fagforeninger, og andre har været tæt på at ryge med i flokken. Samtidig overvejer Danmarks største fagforening, hvordan linjerne kan lægges om, så medlemmernes interesser varetages bedre.
  Spørger man arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitetscenter Finn Sommer om aktiviteterne i HK, får man ikke noget entydigt svar. På den ene side er konflikter og indlemmelser af andre faggrupper, der grænser op til HKerne, en del af fagforeningens natur, og på den anden side er situationen på arbejdsmarkedet ændret, så noget må man vente sker.
  - HK har altid fusioneret. Fagforeningens felt har altid været generelt voksende, for medlemmerne har brede faglige uddannelser og skal hele tiden udvikles for ikke at blive udmanøvreret af andre faggrupper, der er mere specialiserede. Grænsestridigheder er derfor en del af HKs natur, og forsvaret har gennem tiderne været et angreb. Men tendensen er accellereret med rammeaftaler, der blev indført i 1990erne og med ny løn, siger Finn Sommer.

  Emne

  Faggrænser og fusioner af fagforeninger

  Periode27 mar. 2002

  Mediebidrag

  1

  Mediebidrag

  Emneord

  • hk
  • fusion af fagforeninger
  • forbund
  • fagforeninger