Herfra til evigheden.....

Presse/medie

Beskrivelse

Jacob Dahl Rendtorff, der er lektor på Roskilde Universitets Institut for Samfundsvidenskab og Erhvervsøkonomi, har i bogen »Bioetik og ret« behandlet de etiske konsekvenser af nutidens bioteknologi. Selvom han er skeptisk over for, hvor snarligt man kan forvente at blive tusind år gammel, mener han, at vi allerede i dag bør forholde os til den situation, at væsentligt flere mennesker lever væsentligt længere.

»Der vil formentlig stadig være en del ekstra livsår at hente ad »konventionel« lægevidenskabelig vej, for eksempel ved at forbedre livsvilkår og bekæmpe infektionssygdomme mere effektivt. Og selv en forhøjelse af gennemsnitslevealderen til hundrede år vil medføre markante forandringer i samfundet og i den enkeltes livsforløb,« siger Rendtorff.

Skellet mellem klodens fattige og rige vil blive skærpet i uhyggelig grad, da det efter al sandsynlighed vil være i de rige lande, de lange liv først vil blive indledt, og muligvis kun blandt de rigeste i de rige lande.

»Mange af de fordelingsproblemer, vi allerede nu oplever, vil blive forstærket. Samtidig vil det fordre en ny indstilling til det at blive gammel. Man må i højere grad end i dag værdsætte de kompetencer, ældre får qua deres livserfaring. Men måske kommer det af sig selv, når der bliver en overvægt af ældre i samfundet,« siger Jacob Dahl Rendtorff.

Periode24 mar. 2005

Mediebidrag

1

Mediebidrag

 • TitelHerfra til Evigheden
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbBerlingske Tidende
  MedietypeTryk
  Land/OmrådeDanmark
  Dato24/03/2005
  PersonerJacob Dahl Rendtorff