Beskrivelse

Der er nu opført et hegn mellem sporene på Kastrup Station i Københavns Lufthavn. Det sker for at forhindre flygtninge og migranter i at rejse ulovligt til Sverige. Hegnet skal stå klar, når id-kontrollen af togpassagerer mellem Danmark og Sverige begynder den 4. januar. Hegnet skal sikre, at ingen krydser sporerne for at komme uden om kontrollen, oplyser Sund & Bælt, der ejer stationsanlægget i Kastrup. Efter den 4. januar vil mange af de afviste ved grænsen formentlig være flygtningebørn, da 18 ud af 25.000 afghanske mindreårige, som sidste år ansøgte om asyl i Sverige ikke kunne fremvise id. Det vil øge antallet af uledsagede flygtningebørn i Danmark, og det er vi ikke klar til, mener professor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet Thomas P. Bøje. Rigspolitiet vil i det nye år oprette tre nye modtagelsescentre, der skal tage imod flygtninge, som bliver afvist ved grænsen til Sverige. Men uledsagede flygtningebørn har ifølge Børnekonventionen ret til et stabilt opholdssted og en værge.
Periode23 dec. 2015

Mediedækning