Harddisken: Vidensdeling eller tvangsformidling?

  Presse/medie

  Beskrivelse

  Hvorfor skal forelæsninger være forbeholdt en eksklusiv skare i universiteternes auditorier?
  Fordi en forelæsning ikke er en statisk oplevelse - men en kommunikation i udvikling. Den kan ikke fastfryses i én optagelse, lyder et af modargumenterne. Og der er flere argumenter for og imod, når vi har to gæster i studiet til en debat om podcasting fra forelæsninger: Er det vidensdeling eller tvangsformidling?
  Forslaget er stillet af socialdemokraterne, og går ud på at 'systematisk' udsende alle forskningsbaserede universitetsforelæsninger som podcast. Forslaget deler universitetsfolket. Det har bølget gennem dagspressen i nogle uger nu.

  Projektchef Bjarne Nielsen fra Syddansk Universitet  har stået i spidsen for universitets eksperimenter med at lægge udvalgte forelæsninger ud som podcast. Hvilke erfaringer de har høstet på SDU?
  I studiet er Magnus Barsøe fra Frit Forum - der er socialdemokratiets organisation for studerende. Magnus Barsøe har været med til at formulere Frit Forums forslag om at forelæsninger skal laves som podcast. Med i studiet er også adjunkt ved Roskilde Universitetscenter Kasper Eskildsen.

  Emne

  Debat om podcasting i DR P1's Harddisken
  Periode10 maj 2007

  Mediebidrag

  1

  Mediebidrag

  • TitelHarddisken: Vidensdeling eller tvangsformidling?
   Mediets navn/udløbDR P1
   MedietypeRadio
   Dato10/05/2007
   PersonerKasper Risbjerg Eskildsen