Handlingslammelse: Verden er magtesløs over for det syriske regimes brutalitet

• Søren Schmidt

Presse/medie

Beskrivelse

Hverken økonomiske eller diplomatiske sanktioner fra det internationale samfunds side vil kunne gøre meget for at afhjælpe den vold, som det syriske styre udsætter sin befolkning for, mener flere eksperter. USA arbejder ellers for nye sanktioner mod landet og opfordrede i går FN's Sikkerhedsråd til at fordømme drabene på syriske demonstranter. Det nytter imidlertid ikke meget, mener Søren Schmidt, ekstern lektor ved Internationale Udviklingsstudier på Roskilde Universitet. Det skyldes, at Syrien i forvejen ikke har meget samhandel med hverken USA eller EU. - De eneste, der har indflydelse på Syrien, er Tyrkiet og Iran. Iran blander sig jo ikke, så den eneste indirekte effekt er, hvis Tyrkiet gør noget, men det vil ikke ligne dem, forklarer Søren Schmidt og tilføjer, at det syriske regime desuden ser ud til at være parat til at ofre sig i forhold til Tyrkiet.
Periode27 apr. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelHandlingslammelse: Verden er magtesløs over for det syriske regimes brutalitet