Gætværk for millioner af kroner

• Peer Henrik Hansen

Presse/medie

Beskrivelse

PET-kommissionens konklusion om, at Information-journalisten Jørgen Dragsdahl ikke var KGB-agent i PET-ledelsens øjne er rent gætværk. Ifølge to historikere, Peer Henrik Hansen fra Roskilde Universitet og Thomas Wegener Friis, der selv har nærlæst beskrivelsen af Dragsdahlsagen, ved PET-kommissionen reelt ikke, hvordan PET-ledelsens to øverste chefer betragtede Dragsdahl. - Nærlæser man det, går det op for én, at de i virkeligheden ikke ved, hvordan PET-ledelsen så på Dragsdahl. De gætter, og hvor meget gætværk må der være i en rapport, det har taget ti år at lave og kostet mere end 70 millioner kroner? Hvis der er uklarheder, må man gøre opmærksom på det eller søge hullerne i viden udfyldt ved at stille spørgsmål til de centrale aktører, og det er dybt kritisabelt, at man ikke har gjort det, siger Peer Henrik Hansen fra Roskilde Universitet.
    Periode2 aug. 2009

Mediedækning

Mediedækning

• TitelGætværk for millioner af kroner