Forsker: Danmark skal ruste sig mod Rusland

Presse/medie

Beskrivelse

Ifølge ph.d. studerende Robert Pedersen fra RUC bør det danske forsvar genindføre ubåde i Østersøen og anskaffe flere kampfly, fordi vi ifølge ham bliver nødt til at forberede os på eventuelle  militær magtdemonstrationer fra Ruslands side i form af flådeøvelser eller militærmanøvrer i Østersøen. Andre danske eksperter på området bakker dog ikke op om Robert Pedersens analyse. Eksempelvis mener både Karsten Møller, seniorforsker på Danmarks Institut for Internationale Studier (DIIS) og Erik Kulavig, lektor og ruslandsekspert ved Syddansk Universitet, at analysen er "det rene vrøvl". - Rusland spiller med musklerne for at demonstrere, at landet er tilbage som stormagt, men de har slet ikke det samme militærapparat som tidligere, påpeger Karsten Møller.
    Periode5 okt. 2007

Mediedækning