Beskrivelse

(Debat) Der er mange årsager til den ulige løn mellem kønnene i Danmark - blandt andet det stærkt kønsopdelte arbejdsmarked, mener Lise Lotte Hansen, adjunkt, og Bent Greve, professor, begge fra Institut for Samfund & Globalisering, Roskilde Universitet. Det er vanskeligt at lokke mænd over i de traditionelle kvindefag, og kønsarbejdsdelingen kommer således også til udtryk ved, at det arbejde, der forbindes med kvinder, anses for mindre værd end det arbejde, der forbindes med mænd, påpeger de. Lise Lotte Hansen og Bent Greve understreger, at uligelønnen skabes af mange forskellige problemer, og at der derfor skal arbejdes på mange forskellige områder med langsigtede, visionære og holdbare handlingsstrategier.
Periode22 sep. 2009

Mediedækning