Beskrivelse

Et stigende antal indvandrerpiger vender ryggen til deres familier og vil i stedet leve et andet liv, end det forældrene repræsenterer. Udviklingen skyldes, at pigerne især gennem hinanden er blevet opmærksomme på, at der er hjælp til rådighed, hvis man vil en anden vej, fortæller Lise Galal, der er lektor ved Institut for Kultur- og Sprogmødestudier på RUC. Hun forklarer, at pigerne gennem uddannelse og deres opvækst i Danmark har tilegnet sig mange danske værdier, og derfor er tålmodigheden med ældregenerationen blevet mindre. At forældrene hænger fast i traditionen er der også en grund til. - For en stor del af forældrenes vedkommende handler det om, at de bare gerne vil holde fast i deres børn. De er bange for, at deres børn forsvinder fra dem, og at de med et mere forskelligt værdisæt ikke længere kan relatere til hinanden, siger Lise Galal.
Periode15 feb. 2011

Mediedækning

Mediedækning

• TitelFokus på et bedre liv