Fogh vil skabe job til unge i Afrika

Presse/medie

Beskrivelse

Den dansk-etablerede Afrikakommission, som har statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i spidsen, har på et møde i den etiopiske hovedstad Addis Abeba bebudet, at den private sektor i Afrika mere end nogensinde før skal spille en nøglerolle i bestræbelserne på at bringe økonomisk velstand og udvikling til kontinentet. Preben Kaarsholm, lektor på Roskilde Universitetscenters Institut for Samfund og Globalisering, hæfter sig samtidig ved, at der ikke kan være tvivl om, at de afrikanske unge spiller en helt særlig rolle for den danske statsminister.- For det første udgør frustrerede arbejdsløse unge mænd en risiko i forhold til terrorisme. Derfor forsøger man at udrydde fattigdommen og derigennem reducere sikkerhedsrisikoen fra indvandrere, der kommer fra fattige lande, forklarer han og påpeger, at den fattigdom, som tidligere var ulandenes egen hovedpine, nu også er blevet Vestens problem grundet frygten for terror. (Side. Sektion. Første)
    Periode21 nov. 2008

Mediedækning