Fag med lav staus afskrækker mænd

• Kenn Warming

Presse/medie

Beskrivelse

Skal man have flere mænd ind i omsorgsfagene, skal myterne om netop disse fag aflives allerede i folkeskolen. Sådan lyder udmeldingen fra sociolog Kenn Warming, som i øjeblikket er i gang med en undersøgelse af, hvad der kan få mænd til at interessere sig for omsorgsfag. Denne udmelding møder opbakning fra kønsforsker og lektor ved Roskilde Universitetscenter, Karen Sjørup, som påpeger, at mændene i stadig stigende grad oplever sig "talt ud af faget".- Man må jo sige, at kampen for højere løn og strejkerne i foråret virkelig fik sat fokus på, at det her er uattraktive "kvindefag". Det er svært at se, hvor mændene skal placere sig, når fokus er så entydigt på kvinderne, lyder det fra Sjørup. (Side.16-17 Sektion. Hele bladet)
Periode29 sep. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelFag med lav staus afskrækker mænd
    Mediets navn/udløbUgebrevet A4
    Dato29/09/2008