Er vuggestuen det vigtigste led i uddannelsessystemet?

Presse/medie

Beskrivelse

Socialminister Benedikte Kiær (K) vil afskaffe den frie leg og "hippiepædagogiken" i landets vuggestuer. I stedet skal der være mere fokus på læring. Forslaget deler imidlertid vandene, og heller ikke eksperterne kan blive enige. Ole Henrik Hansen, ph.d. stipendiat på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, påpeger, at børn fra gode vuggestuer klarer sig bedre i skole- og uddanelsessystemet, og han bakkes op af professor Jan Kampmann fra Institut for Psykologi og Uddannelsesforskning på RUC. Han mener, at der i forvejen er for lidt og for skrøbelig voksenkontakt i vuggestuerne i dag, og han afviser, at der skal mere læring ind i vuggestuerne, som han kalder en yderligere beskoling af børns liv.
Periode4 aug. 2011

Mediedækning