Er det overhovedet sagligt at snakke om Findsens sexliv?

Presse/medie

Beskrivelse

Detaljer om tidligere FE-chefs seksuelle præferencer kan give bagslag, hvis oplysningerne ikke er relevante for anklagen

Hører en spionchefs seksuelle præferencer til på en politisk briefing? Det er blevet diskuteret, efter at Berlingske torsdag bragte en historie om, at den tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE), Lars Findsen, ifølge PET's oplysninger skulle dyrke sadomasochistisk sex.

Intime detaljer om FE-chefen, der er sigtet for at have lækket statshemmeligheder, blev nemlig delt under en lukket politisk briefing i Folketinget for blandt andet Folketingets partiledere i slutningen af januar og starten af februar, kunne Berlingske fortælle.

Men hvorfor er den slags detaljer om Findsens sexliv overhovedet interessante? Ifølge Jacob Dahl Rendtorff, professor i ledelsesfilosofi og etik ved Roskilde Universitet, er sagen et eksempel på en seksualmoral, der er i gang med at forskubbe sig.

Periode8 sep. 2022

Mediedækning