Enhedslisten: Højrefløjen er mest voldelig

Presse/medie

Beskrivelse

I sidste uge konkluderede Chris Holmsted Larsen, der forsker i politisk ekstremisme ved Roskilde Universitet, og kollegaen Rene Karpantschof, ph.d. i sociologi ved Københavns Universitet, at selv om der findes en voldelig kerne på venstrefløjen, er højrefløjen "mere volds-parat". Man behøver derfor ikke frygte, at venstreekstremister pludselig kan finde på at udøve vold mod "almindelige mennesker", mener de to forskere, og det har fået skatteminister Peter Christensen (V) til at kritisere dem for at vende det blinde øje til venstreorienteret vold. Chris Holmsted Larsen forstår dog ikke kritikken. - Det er ikke en konstatering af, at det ene er værre eller bedre, men en konstatering af, at sådan forholder det sig, siger han. Enhedslistens Per Clausen bakker op om forskernes udtalelser.
Periode6 aug. 2011

Mediedækning