ENGELSHOLM: Naturligt klima en fælles sag

Presse/medie

Beskrivelse

- Folkets stemme skal også høres. Det er farligt ikke at forholde sig til det, der sker. Sådan indledte forstander Jesper Vognsgaard, Engelsholm Højskole, i aftes klima- og debatmødet i højskolens riddersal, som skolen arrangerede i samarbejde med Region Syddanmark og Europakommissionens informationskontor i den syddanske region. Anledning var - og er - de senere års tiltagende fokus på klimamæssige forandringer verden over og det internationale klimatopmøde i København næste år.

Vi kan konstatere, at det allerede nu er for sent af undgå klimaforandringer. Indlandsisen på Grønland smelter, og CO2-udslippet stiger for øjeblikket. Topper dette udslip ikke i 2015, stiger den globale opvarmning mere end to grader. Filosof Jacob Dahl Rendtorff, lektor ved Roskilde Universitetscenter, indskød: - Vi snakker meget om klimaet, men der er ingen, der rigtigt gør noget. Det er blandt andet et spørgsmål om, hvor langt det personlige ansvar rækker.

Periode9 maj 2008

Mediedækning