Beskrivelse

Per H. Jensen fra Aalborg Universitet påpeger, at der ikke er så store besparelser at hente på efterlønsordningen, som regeringen påstår. Ifølge regeringen koster ordningen 16 milliarder kroner, men Per H. Jensen mener, at staten kun sparer 6-6,5 milliarder kroner ved at afskaffe den. Professor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet Bent Greve mener også, at 16 milliarder er langt fra den reelle besparelse. - Først skal man se på, at de 16 milliarder er en bruttoudgift. Det er, hvad staten betaler i efterløn til borgerne. Så betaler borgerne 5,5 milliarder kroner i skat af beløbet, og dem får staten tilbage. Så er den mulige besparelse allerede nede på 10-11 milliarder, påpeger han.
Periode6 jan. 2011

Mediedækning