Ekspert: Afghanere skal spinde guld på hvede

• Søren Schmidt

Presse/medie

Beskrivelse

Der kan være gode penge at hente ved at melde sig under Talebans hvide faner. Ifølge en række WikiLeaks-dokumenter, som Information afslører i dag, er der op til 10.000 dollar at tjene, hvis man som taleban-kriger brænder en skole ned. Vesten skal derfor gøre det til en god forretning at slå sig ned som bonde, mener Afghanistan-ekspert og ekstern lektor på Roskilde Universitet Søren Schmidt. Han foreslår, at man subsidierer produktive landbrug. Mens Venstres udenrigsordfører Michael Astrup Jensen er skeptisk over for forslaget, mødet det derimod opbakning fra Socialdemokraternes Jeppe Kofod. - Jeg synes, man skal være åben for forskellige redskaber. Direkte indkomstsubsidiering, hvor man giver landmanden penge for ikke at dyrke opium. Det kunne helt sikkert være en mulighed, siger han.
Periode13 apr. 2011

Mediedækning