Beskrivelse

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) hævder, at det på sigt vil øge beskæftigelsen med 80.000 til 90.000 personer at afskaffe efterlønnen. Men han har glemt at tage højde for, at efterlønnen holder mange fast på arbejdsmarkedet, der faktisk er syge nok til at søge førtidspension, men de venter med at trække sig tilbage, til de kan få efterlønnen. Det vurderer Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, selvom han tilføjer, at det er svært at dokumentere. - Men man må antage, at en del bliver hængende, indtil de er 60, for at undgå at blive stigmatiseret af en førtidspension og skulle gennem lægeundersøgelser og kurser, der skal afklare, hvilken type arbejde de magter, siger han.
Periode7 jan. 2011

Mediedækning