Det lokale demokrati sat på prøve

Presse/medie

Beskrivelse

Godt et år efter kommunalreformen er der stadig stor forskel på, hvordan kommunerne har klaret den øgede afstand mellem borger og system. I Holbæk blev antallet af kommunalpolitikere reduceret fra 77 til 31, da fem byråd blev til ét. I denne sammenhæng blev mulighederne for kontakt mellem politikere og borgere mindre. Derfor gik man i samarbejde med Roskilde Universitetscenter i gang med at finde en ny metode. Kommunalreformen har dog også haft en utilsigtet sidegevinst, mener professor Jacob Torfing, der er leder af Center for Demokratisk Netværksstyring på Roskilde Universitetscenter. Kommunerne har nemlig sat demokrati på dagsordenen, hvilket er et område, hvor der gennem de seneste mange år ikke er sket megen fornyelse.  (Side. Sektion. Default)
Periode23 mar. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelDet lokale demokrati sat på prøve
    Mediets navn/udløbJyllands-Posten/Morgenavisen
    Dato23/03/2008