Det kommunale knæ går let af led

Presse/medie

Beskrivelse

Større kommuner giver større muskler. Men knæleddet – bindeleddet mellem den politiske lårmuskel og de muskler i underbenet, der sparker til boldene i hverdagen – har fået flere lag efter kommunalreformen. Derfor går knæskallen lettere af led: Politiske beslutninger skaber oftere frustrationer blandt medarbejderne i de kommunale daginstitutioner. Det er et af de problemer, der udpeges i en ny undersøgelse om tillidsrepræsentanter i BUPL og deres hverdag. Resultater fra undersøgelsen er udgivet som bog: Mellem engagement og afmagt. Tillidsrepræsentant i BUPL – i dag og i morgen. Det er et sammenrend af flere faktorer, der skaber følelsen af afmagt hos BUPL’s tillidsrepræsentanter, fortæller en af forskerne bag undersøgelsen, lektor Finn Sommer fra RUC: – Det er blevet sværere at få demokratiet til at fungere. I mange kommuner er der indført områdeledelse – et ledelsesniveau mere. Ledelsen er styrket på områdeniveau, men halveret på institutionsniveau, fordi souscheferne er væk. MEDudvalgene repræsenterer mange flere – spredt på flere forskellige matrikler. Systemet er blevet tungere, og politikerne er ikke så tæt på hverdagen som før, opsummerer han.
    Periode15 jan. 2010

Mediedækning

Mediedækning

• TitelDet kommunale knæ går let af led