Der er gået kontrol i det offentlige

Presse/medie

Beskrivelse

At offentligt ansatte protester over tendensen til øget kontrol indenfor det danske skolesystem, overrasker ikke adjunkt Thomas Gitz-johansen, Institut for Psykologi- og Uddannelsesforskning på RUC. Han mener, at der i samfundet i dag er en indbygget mistillid til de offentligt ansattes faglighed, som kommer til udtryk i det større krav om dokumentation i skoler og daginstitutioner, hvor de ansatte mødes med stigende krav om læreplaner, test og fælles mål. Alt dette er et led i den nyliberalistiske tankegang om kontrol med staten og sikring af de ansattes effektivitet.- Det paradoksale er, at jo mere tid der bruges på kontrol og dokumentation, des mindre tid på børnene, udtaler Thomas Gitz-Johansen.(Øvrige kilder: Århus Stiftstidende 23-03-2007, 1.sektion, side 21) (Side.5 Sektion. 1.)
    Periode23 mar. 2007

Mediedækning

Mediedækning

• TitelDer er gået kontrol i det offentlige