Den politiske utroskab breder sig

• Mads Christian Esbensen

Presse/medie

Beskrivelse

Dansk politik har på det seneste set en række fremtrædende partimedlemmer rykke teltpælene op med rode for at søge lykken i andre politiske græsgange, heriblandt Anders Samuelsen og Naser Khader, som forlod Det Radikale Venstre og i stedet stiftede Ny Alliance. Mads Christian Esbensen, forfatter og ekstern lektor i politisk kommunikation på Københavns Universitet og RUC, forklarer i en kronik, at partiskiftene er udtryk for en tendens i tiden, der gør personerne stadig vigtigere i takt med, at ideologi og klassetilhørsforhold mister deres betydning. Desuden skyldes de mange opgør, at politik i dag er blevet topstyret i en hidtil uset grad, hvorfor politiske budskaber altid skal aftales med partiets ledelse. Og mens topstyringen kan vise sig at være en effektiv ledelsesmetode, ødelægger det den debat, som partimedlemmerne sætter pris på og finder nødvendig. (Side. Sektion. Default)
    Periode18 okt. 2008

Mediedækning

Mediedækning

• TitelDen politiske utroskab breder sig
      Mediets navn/udløbPolitiken
      Dato18/10/2008