Den frie abort bliver en stadig tungere byrde

Presse/medie

Beskrivelse

Etisk Råd vurderer i en ny undersøgelse, at man om få år vil kunne få mange flere informationer om fostret før abortgrænsen i 12. uge. Antallet af aborttilladelser efter 12. uge er steget de senere år som følge af de nye tilbud om screening for Downs Syndrom. Forsker i etiske problemstillinger på Roskilde Universitetscenter, lektor Jacob Dahl Rendtorff, mener, at ansvaret for borgernes sundhed i dag i højere grad lægges på borgernes egne skuldre. Derfor kan man som ansvarligt menneske risikere, at der sættes spørgsmålstegn ved, hvordan man kan bebyrde samfundet og sig selv ved at sætte et handicappet barn i verden. På den måde bliver de nye fosterdiagnostiske metoder 'et tilbud, du ikke kan afslå', siger Jacob Dahl Rendtorff.
    Periode23 okt. 2009

Mediedækning