Demonstranter kræver den sudanesiske præsidents afgang, Matteo Salvini annoncerer højrepopulistisk gruppe til Europaparlaments-valget & Amerikansk sangerinde anklages for at manipulere sine homoseksuelle fans

Presse/medie

Beskrivelse

Flere tusinde demonstranter har over weekenden samlet sig foran præsidentpaladset i Khartoum, hvor de kræver landets præsident, Omar Al-Bashirs afgang. Protesterne mod Præsident Bashir, som har ledet landet siden 1989, har været stået på i flere måneder og har ifølge Sudans regering kostet 38 mennesker livet siden december, men Human Rights Watch mener, at antallet af dræbte er højere. 

Den italienske vice premierminister Matteo Salvini danner en ny højrepopulistisk gruppe i Europa-Parlamentet op til EU-valget til maj. Gruppen består indtil videre af Salvinis eget parti Lega, Finnernes parti, Alternative für Deutschland og Dansk Folkeparti. Det franske Front National under ledelse af Marine Le Pen er ikke med i alliancen. Le Pen har dog tidligere ytret støtte til Salvini. Det polske parti Lov og retfærdighed har Salvini heller ikke kunnet få med i alliancen. Alligevel er alliancen opsigtsvækkende.

Den amerikanske sangerinde Ariana Grande er kommet under beskyldning for at manipulere sine homoseksuelle fans ved at antyde, at hun er biseksuel.

Periode9 apr. 2019

Mediedækning

1

Mediedækning