Debat: Børnekriminalitet. Vi skaber selv outsiderne

Presse/medie

Beskrivelse

Klaus Rasborg, lektor i samfundsvidenskab, ph.d., Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet, skriver med henvisning til den amerikanske sociolog Howard S. Becker, at social afvigelse i samfundet skabes i samspil med den, som skaber reglerne, dem som håndhæver dem, og dem som bryder reglerne. Klaus Rasborg skriver, at det ikke har nogen effekt at sænke den kriminelle lavalder til 14 år, bortset fra at vi får en ny gruppe kriminelle. Klaus Rasborg skriver, at det er ubegribeligt, at politikerne ikke har valgt at følge Ungdomskommissionens anbefaling om at undlade at sænke den kriminelle lavalder og i stedet satse på en tidlig og helhedsorienteret kriminalitetsforebyggende indsats. (Klaus Rasborg)
Periode12 mar. 2011

Mediedækning