De unge drømmer om Teheran

Presse/medie

Beskrivelse

modsætning til andre større indvandrergrupper er unge danskere med iransk baggrund ikke overrepræsenteret i de kedelige statistikker omhandlende eksempelvis kriminalitet og arbejdsløshed. Derimod tilhører de en relativt velintegreret gruppe på omtrent 15.000 iranske flygtninge og deres efterkommere. Shahamak Rezaei, lektor ved Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet, kom selv til Danmark fra Iran som 18-årig i 1984 og han forklarer, at det er en selvfølge for mange flygtede iranere at studere videre i deres værtslande, eftersom de også i hjemlandet satte uddannelse højt på dagsordenen. Hvis de var blevet i Iran, ville de læse videre. Det gjorde de så på lige fod med de fleste unge iranere, der flygtede, siger han.
Periode17 jun. 2009

Mediedækning