Beskrivelse

I Tyrkiet er det ikke længere ulovligt at dyrke sex med børn under 15 år. En ny lovbestemmelse i landet gør det nemlig muligt for børn i alderen 12-15 år at give sit samtykke til samleje. Journalist og Tyrkiet-kender Deniz Serinci er i studiet for at gøre os klogere på loven.

Islamisk Stat fortsætter med at miste territorier og har blandt andet i løbet af de sidste par dage mistet flere landsbyer omkring Mosul, som er deres hovedsæde i Irak. Johannes Riber Nordby og Anne Sofie Schøtt fra Forsvarsakademiet fortæller mere.

Ingen har hørt om verdens største oliekatastrofe, men faktisk foregår den lige nu. I de tyndtbefolkede områder i Sibirien i Rusland strømmer millionvis af tønder olie nemlig direkte ud i naturen. Vi har besøg i studiet af Jon Burgwald, der er arktisk ansvarlig i Greenpeace Danmark. Han fortæller mere om, hvilke konsekvenser oliekatastrofen har både for lokal- og verdensbefolkningen.

Edgar Lungu er i dag blevet erklæret Zambias nye præsident, men oppositionen er ikke tilfredse. De stiller blandt andet spørgsmålstegn ved, hvorfor valgresultatet først blev offentliggjort fire dage efter valget. Vi taler med Bradford Machila, der er advokat og rådgiver for oppositionslederen Hakainde Hichilema, og som vil indklage valgresulatet for forfatningsdomstolen. 

Vladimir Putin har afskediget sin højre hånd, stabschefen for Kreml Sergei Ivanov. Ivanov skal nu i stedet være særlig rådgiver for transport og miljøspørgsmål. Vi taler med Jens Worning, ekstern lektor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og Ruslandsanalytiker ved Policy Group, der kalder sagen for den største magtpolitiske nyhed fra Rusland i 2016. 

Både filmbyen Cannes og øen Korsika har forbudt brugen af den såkaldte burkini, som er en muslimsk beklædningsgenstand, der dækker hele kroppen. Formanden for Cannes’ kommunale system, Thierry Migoule, mener at burkinien demonstrativt viser et tilhørsforhold til terrorbevægelser. Vi taler med Rikke Andreasen, som er lektor på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab på RUC.

Periode15 aug. 2016

Mediedækning

1

Mediedækning