Beskrivelse

Tyskland udbetaler stadig den såkaldte ' Hitler-pension' til udenlandske soldater, der blev invalideret i tysk tjeneste, eller til enker, der mistede deres mænd i kamp. Nu kan Ekstra Bladet afsløre, at der bliver betalt pension til ni personer i Danmark hver måned.

At tidligere soldater i tysk tjeneste - herunder også SS-soldater - hver måned får et beløb ind på deres konto som kompensation for, at de blev såret, mens de kæmpede Hitlers krig og deltog i drab på civile, har bragt sindene i kog i flere europæiske lande.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt i udbetalingerne til Danmark og kan nu afsløre, at Tyskland hver måned sender 22.105 kroner til Danmark.

Beløbet bliver delt ud på ni personer. Tre personer får hver 1276 kroner hver måned. Det drejer sig om personer, der som civile blev såret under Anden Verdenskrig. Eksempelvis ved bombeangreb.

Seks personer får hver 3046 kroner hver måned. De er alle enker efter soldater, der blev dræbt, mens de var i tysk tjeneste under Anden Verdenskrig.

Periode5 maj 2019

Mediedækning

1

Mediedækning

 • TitelDanskere får 'Hitler-pension'
  Grad af anerkendelseNational
  Mediets navn/udløbEkstra bladet
  MedietypeTryk
  Land/OmrådeDanmark
  Dato05/05/2019
  Producer/forfatterSIMON SCHULTZ VAN ENGELAND
  PersonerClaus Bundgård Christensen