Beskrivelse

En ny undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget for Ugebrevet A4, viser, at andelen af kvindelige stemmer på de borgerlige partier er svundet fra 42 til 38 procent siden Folketingsvalget i 2007. Ifølge Kenneth Reinicke, mandeforsker på Roskilde Universitet (RUC), står blå blok i den værst tænkelige situation i forhold til kvindelige vælgere, for deres dagsorden dikterer indgreb i kernevelfærden. - Mænd er mere modtagelige over for de lidt egoistiske, hårde og rationelle budskaber om, hvad der er råd og ikke råd til. Dér vil kvinderne ikke gå på kompromis. Der skal være velfungerende børnehaver, skoler og hospitaler, og så vil de blæse på det store makroøkonomiske ræsonnement, siger han.
Periode21 feb. 2011

Mediedækning