Benzin dobbelt så dyr i Polen

Presse/medie

Beskrivelse

En analyse udarbejdet af det norske analyseinstitut, Urbanet Analyse, viser, at de stigende benzinpriser i større grad går ud over bilisterne i Østeuropa, end bilisterne i Nordeuropa. Trafikforsker ved Roskilde Universitetscenter, Per Homann Jespersen, kan slet ikke forstå protesterne over de stigende priser. - Jeg har ikke en god forklaring på, hvorfor vi hidser os sådan op over benzinpriserne, når vi bare lader gulerødder, mælk og brød stige. Det kan hænge sammen med, at der er stærke organisationer, som råber vagt i gevær, når benzinprisen stiger, siger han, der mener, at de høje priser i Europa i virkeligheden har været en fordel. Dette skyldes, at vi nu har vænnet os til den høje pris og kører i mere benzinøkonomiske biler i forhold til amerikanerne, som er vant til billig benzin. (Side. Sektion. Default)
Periode30 maj 2008

Mediedækning