"Bag om nyhedskriterierne"

Presse/medie

Beskrivelse

I ph.d.-afhandlingen "Bag om nyhedskriterierne" beskriver adjunkt ved RUC Ida Schultz de mekanismer, som bestemmer en tv-stations valg af nyheder. En af konklusionerne er, at en historie altid vil blive bragt, hvis det er en solohistorie, som de andre medier vil referere. Dét kritiseres af Ida Schultz, der mener, at stationerne risikerer at bringe nyheder, der ikke har relevans for borgerne. TV-avisens nyhedschef, Henrik Keith Hansen, påpeger, at et medie skal kunne rumme både solohistorien og de relevante nyheder. Den afslørende journalistik er nemlig journalistikkens inderste væsen, forklarer Henrik Keith Hansen.DR2 Deadline 30-01-2006 klokken 17.00, midt i program, 6'/30' (Side. Sektion. 17:00)
Periode30 jan. 2006

Mediedækning

Mediedækning

• Titel"Bag om nyhedskriterierne"
    Mediets navn/udløbDR2 Deadline
    Dato30/01/2006