Børnefri områder er eftertragtede åndehuller

Presse/medie

Beskrivelse

Særlige krav til børnefamilierne i det offentlige rum bliver stadig mere almindelige. Ifølge flere eksperter er to stærke tendenser i tiden stødt sammen. Der er en tendens til, at børn i dag ofte bliver projektbørn, som får rigtig meget opmærksomhed og derfor også kræver rigtig meget plads. Ydermere er der tendensen til, at flere har behov for selv at kunne styre deres liv og omgivelser. Derudover har forældre og bedsteforældre ofte forskellige interesser, eftersom bedsteforældre ikke nødvendigvis ønsker, at børnene skal fylde hele deres liv, siger Karen Sjørup, lektor på Institut for Samfund og Globalisering på Roskilde Universitet. - I dag vil en bedstemor måske gerne kunne spise på restaurant i fred for andres børn eller ud at rejse for sig selv, siger hun. (Louise Graa Christensen)
Periode11 aug. 2010

Mediedækning

Mediedækning

• TitelBørnefri områder er eftertragtede åndehuller
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato11/08/2010