Børn har en dårligere dagligdag i store institutioner

Presse/medie

Beskrivelse

Store institutioner går ud over børns udvikling, viser ny forskning fra Danmarks Pædagogiske Universitet. Lektor i Psykologi Grethe Kragh-Müller har observeret hverdagen i en lille og en stor institution, og hendes første konklusioner peger på, at børnenes kontakt til pædagogerne er langt mere overfladisk i den store institution. Børnene får sværere ved at udvikle gode relationer til hinanden, og det er meget uheldigt, påpeger Charlotte Højholdt, der forsker i børnefællesskaber ved RUC.- Det, der betyder allermest for børns trivsel i institutionerne, er, at de har det godt med de andre børn. Derfor er det utrolig vigtigt, at de voksne hjælper børnene til at lege godt med hinanden, og at de griber rigtigt ind i de konflikter, der nu engang opstår, siger Charlotte Højholdt. (Side.9 Sektion. Hele avisen)
Periode12 okt. 2007

Mediedækning

Mediedækning

• TitelBørn har en dårligere dagligdag i store institutioner
    Mediets navn/udløbNyhedsavisen
    Dato12/10/2007