Bør forældre rumme urolige elever i deres børns klasse?

Presse/medie

Beskrivelse

Så mange som seks ud af ti danske forældre mener, at børn med specielle behov hører hjemme i specialklasser. Det kan være et udtryk for egoisme, og for at forældrene ser sig selv som kunder i en butik, mener Sune Lægaard, lektor i praktisk filosofi ved Roskilde Universitet. Han mener, at det etisk korrekte ville være at tage højde for, hvad der ville gavne flest mulige. - De skal bare huske på, at et er, hvad der er rimeligt for forældrene, noget andet er, hvad der er rimeligt for skolen og for samfundet som sådan, siger han og peger på, at forældrene altid favoritiserer deres egne børn, hvorimod skolen er nødt til at foretage en præcis opvejning af alle børnenes interesser. Helt konkret er det et spørgsmål om penge, og hvad vi får for dem, slutter han.
Periode5 nov. 2010

Mediedækning

Mediedækning

• TitelBør forældre rumme urolige elever i deres børns klasse?
    Mediets navn/udløbKristeligt Dagblad
    Dato05/11/2010