Afskaffet efterløn vil give flere ledige

Presse/medie

Beskrivelse

Det vil øge arbejdsløsheden at afskaffe efterlønnen, mener flere eksperter. Der er nemlig ikke nogen prognoser, der tyder på, at der vil være økonomisk vækst forude i dette årti, som kan skabe flere arbejdspladser, siger økonomiprofessor Jesper Jespersen fra Roskilde Universitet. Dette synspunkt bakker professor Flemming Ibsen, arbejdsmarkedsforsker fra Aalborg Universitet, op omkring. - Vi risikerer at sidde fast i lavvækstfælden lang tid fremover, siger han. Flemming Ibsen frygter, at selvom der skulle være brug for mere arbejdskraft i fremtiden, så vil det navnlig være højtuddannet arbejdskraft, og da 80 procent af efterlønnerne er faglærte eller ufaglærte, vil de stå uden job, hvis efterlønnen bliver afskaffet, vurdrer Flemming Ibsen.
Periode10 jan. 2011

Mediedækning