Afrikas hivramte må ofre sig for deres ufødte børn

Presse/medie

Beskrivelse

Afrikanske kvinder er blevet fronttropperne i kampen mod hiv, men behandlingen af de mange gravide kvinder, der er smittet med hiv, kan ende med at koste dem selv livet. Det viser et nyt medicinsk studie fra Oxford University, skriver professor i internationale udviklingsstudier (IU) ved Roskilde Universitet Lisa Ann Richey og Lene Bull Christiansen, der er adjunkt på IU, i en kronik. Årsagen er, at medicinen, der skal forhindre, at hiv-smitten føres videre til kvindernes fostre, gør kvindernes egen hiv-medicin mindre effektiv. I sidste ende er der risiko for, at Afrika kan blive arnested for resistente strenge af hiv, og derfor skal der helhedstænkning til i forholdet mellem sundhed og social retfærdighed, mener Lisa Ann Richey og Lene Bull Christiansen.
Periode24 nov. 2010

Mediedækning