Aboriginer. Forsoning eneste vej i Australien

Presse/medie

Beskrivelse

Lektor på Institut for Kultur og Sprogmødestudier, RUC, Lars Jensen, vurderer i en analyse, at de hvide australske bosætteres behandling af den australske oprindelige befolkning, aboriginerne, er et sort kapitel i Australiens historie. Han påpeger, beretningen om forholdet mellem aboriginerne og bosætterne er præget af horrible overgreb overfor den aborigine befolkning, som de hvide bosættere betragtede som en plage på lige fod med kaniner, kænguruer og andre naturplager. Lars Jensen vurderer derfor, at når en aborigin australsk mand i dag vælger at konvertere til islam, er det et udtryk for en kulturel nyorientering, der er skabt af manglen på gode svar i den kultur, som aboriginerne færdes i dag. (Side.6 Sektion. Kultur)
Periode24 sep. 2007

Mediedækning