Slagmark – tidsskrift for idéhistorie (Tidsskrift)

Larsen, C. H. (Fagfællebedømmer)

  Aktivitet: Redaktionelt arbejde og fagfællebedømmelsePeer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripterForskning

  Beskrivelse

  Tidsskriftet Slagmark har eksisteret siden 1983. Det opstod i miljøet omkring Afdeling for Idéhistorie ved Aarhus Universitet, hvor det stadig har hjemme.

  Slagmark dækker hovedområderne indenfor den vestlige idéhistorie: Den filosofiske tænknings historie, de æstetiske ideers historie, de politiske, økonomiske og sociale ideers historie samt naturvidenskabernes idéhistorie.

  Indenfor dette felt har tidsskriftet en ambition om både at kaste nyt lys over klassikere og at introducere et dansk publikum for danske og internationale emner og teoridannelser. Igennem tiden har Slagmark således aktualiseret gamle såvel som introduceret nye tanker og intellektuelle strømninger.

  I hvert nummer ligger hovedvægten på temaartikler af førende forskere i ind- og udland, mens der midtvejs er et intermezzo med interviews og artikler udenfor tema. Hvert nummer indeholder til slut en fyldig anmeldelsessektion. Tidsskriftet henvender sig til idéhistorikere, filosoffer, sociologer, politologer, litterater og andre med interesse for den vestlige idéhistorie. Slagmark udkommer 3 gange om året.

  Slagmark anser peer review for at være en vigtig del af arbejdet med at sikre tidsskriftets fortsat høje kvalitet. Alle artikler indsendt til Slagmark indgår i denne sammenhæng i en peer review-proces, hvor Slagmark både trækker på et panel af anerkendte danske og internationale forskere.
  Periode11 feb. 2015 → …
  Type af tidsskriftTidsskrift

  Emneord

  • identitetshistorie