Open Access Monitor - DK (OAM-DK)

Schelde, S. L. (Deltager), Michael Svendsen (Deltager), Dorte Andersen (Deltager), Claus Rosenkrantz Hansen (Deltager), Louise Thomsen (Deltager), Lone Ramy Katberg (Deltager), Niels Jørgen Blåbjerg (Deltager), Anna Mette Morthorst (Deltager), Vibeke Christensen (Deltager), Birgit Brejnebøl (Deltager), Ane Ahrenkiel Sand (Deltager), Anette Wergeland Schneider (Deltager), Christian Pedersen (Deltager), Lise Ingemann Mikkelsen (Deltager), Asger Juel Hansen (Deltager), Britt Ansbjerg Hansen (Deltager), Anne Thorst Melbye (Deltager), Lærke Worm Thomsen (Deltager)

Aktivitet: Andet

Beskrivelse

Open Access Monitor - DK er et 2-årigt ansøgt projekt med en godkendt bevilling på 2,5 mio. DKK under udviklingspuljen hos DEFF i følgende indsatsområder i årene 2017-2018:

● Adgang til digital videnskabelig viden
    ● Videnspredning, forskningsanalyser og bibliometri
    ● Konsolidering

Det overordnede formål med OAM-DK er at etablere ensartede workflows og standarder for indsamling, dokumentation og administration af publiceringsudgifter til Open Access på de danske universiteter. Ved at opstille en række klare projektmål, der ønsker at undersøge muligheden for at
    indsamle sammenlignelige og valide data på henholdsvis omfanget af typer af publiceret Open Access og udgifter forbundet hermed for dansk forskning, er det målet at udviklingen kan monitoreres over tid.
    OAM-DK projektets involverede partnere har i projektperioden 2017-2018 haft tovholdere på hvert arbejdsspor som et bredt samarbejde blandt
    forskningsbibliotekerne ved AAU, AU, CBS, DTU, KB/KUB, RUC og SDU. Ejerskabet og ledelsen af projektet har været forankret hos Københavns Universitetsbibliotek, KUB.
    Periode2017 - 2018
    Grad af anerkendelseNational