Når tværfaglighed motiveres af problemorientering

Olsen, P. B. (Deltager)

Aktivitet: AndetAndet (priser, ekstern undervisning samt andet). - Andet

Beskrivelse

d. 30. november kl. 15.15 – 17.00 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Østerfarimagsgade 5., lokale 18.01.11

Foredraget tager udgangspunkt i at problemorientering tilskynder til tværfaglighed, og at denne tilskyndelse integreres i faglighed og opmærksomhed på genstanden. Det diskuteres hvad der karakteriserer samfundsfaglig tilgang til tværvidenskabelige kontekster, og en del eksempler anvendes til at belyse problemstillinger udøverne tager stilling til fordi udøvelsen af tværfaglighed sker i et universitet. Emnerne bliver: problemorientering i akademisk betydning; tværfaglighedens plads og begrænsning, det særligt relevante ved en samfundsvidenskabelig tilgang til tværfaglighed.

Foredrag i Nyt fra Forum for Samfundsvidenskabernes FilosofiEfterår 2010: Samfundsvidenskab på tværs”Samfundsvidenskab på tværs.”
    Periode30 nov. 1800
    Sted for afholdelseKøbenhavns Universitet, Danmark