Lærerige erfaringer - bedre praksis: Om fastholdelse af unge med anden etnisk baggrund

Pedersen, M. S. (Foredragsholder)

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Unge i erhvervsuddannelse med anden etnisk baggrund end danks betragtes ofte ud fra et mangel-syn, dvs. de mangler danskkundskaber, basale skolekundskaber, kulturelle kompetencer osv. Dette er en institutionel synsvinkel der sammenligner de studerende med de normale eller forventede studerende, med det er en synsvinkel der problematiserer alt det der skulle udgøre grundlaget for den studerendes læreprocesser. Det er derfor nødvendigt at anlægge et deltager-perspektiv hvorfra de studerendes kognitive og emotionelle ressorucer, deres  plads i læringsfællesskaber/praksisfællesskaber og deres livsbaner udgør grundlaget for pædagogiske processer.

Det anbefales at de mange gode erfaringer fra de særlige initiavtiver til fastholdelse af de unge inddrages i den daglige praksis på skolerne i stedet for at være isoleret til særlige forløb for særlige målgrupper.

Emneord: Tosprogede elever, Erhvervsuddannelse
    Periode24 jan. 2007
    Sted for afholdelseLærerige erfaringer - bedre praksis
    BegivenhedstypeKonference