Geografisk Informationsservice - Nordsyrien

Aktivitet: Andet

Beskrivelse

Fra 2017 til 2017 redigerede jeg hjemmesiden "Geografisk Informationstjeneste - Nordsyrien" (https://nordsyrien.dk), der har bragt geografisk relevante nyheder om udviklingen i det nordlige Syrien, og kurdernes situation i de kurdiske områder i Mellemøsten. Den vigtigste geografiske kilde til denne hjemmeside var https://liveuamap.com, en dynamisk geografisk kortlægning af en række konfliktområder rundt omkring i verden, hvoraf Syrien-Irak udgør en af de mest detajlerede. I denne forbindelse fik jeg en permanent tilladelse til at bruge alle kort fra liveuamap.com af sidens chief executive officer (ceo) Rodion Rozhkovsky.
Hjemmesiden omfatter 218 kortere eller længere artikler samt geografiske oversigter over udviklingen indenfor perioden, udelukkende på dansk. En del oversigtsartikler har jeg selv skrevet, ofte med inddragelse af stedsspecifikke oplysninger fra https://syria.liveupmap.com, men der er også bragt danske oversættelser (typisk fra engelsk) især fra de kurdiske nyhedsmedier ANF news og ANHA Hawar news agency.
I det første år, frem til april 2018 var jeg ikke så omhyggelig som senere med angivelse af kildemateriale, hvorfor en større del af de tidlige artikler er anført som formidling. Men betegnelsen forskning (ikke peer-reviewed) er dog opretholdt, hvor det af konteksten fremgår, at de geografiske analyser i artiklerne i høj grad er knyttet til (især dynamiske) geo-lokaliserede data, typisk indsamlet via https://syria.liveuamap.com.
Hjemmesiden "Geografisk Informationstjeneste - Nordsyrien" eksisterer fortsat, men bringer ikke nyt, da der i efteråret 2020 blev indgået et samarbejde med det dansk-kurdiske medie Nûdem.dk, som jeg siden har leveret artikler og især oversættelser til.
Periode23 mar. 20178 okt. 2020
Grad af anerkendelseNational

Emneord

  • Nordsyrien, kurderne