Fra usikkert løsarbejde til gensidig værdiskabelse

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Et seminar om prekære ansættelser i NGO- og kulturbranchen

Ulønnede praktikker, frivilligt arbejde, løntilskudsstillinger, honoraropgaver og kortvarige projektansættelser.

Disse og andre former for prekære ansættelser er både almindelige og accepterede i NGO- og kulturbranchen.

Her er frivillige og prekært ansatte med til at løfte en række opgaver, som ellers ville være svære at overkomme for arbejdsgiverne, og til at realisere udviklingsprojekter, som uden den prekære arbejdskraft var forblevet ønsketænkning.

Men hvad indebærer de prekære ansættelser for de organisationer, der faciliterer dem?

Hvad betyder prekære ansættelsesforhold for de ansatte selv?

Og hvordan håndterer vi som branche de udfordringer, det skaber for arbejdsmiljøet, når nogle medarbejdere har en fast institutionel tilknytning, og andre ikke?

Ved dette seminar samarbejder de to netværk BANGO og KULTURAM – hvis navne står for henholdsvis Bedre Arbejdsmiljø i NGO’er og KulturArbejdsMiljø – om at belyse de prekære ansættelsesforhold fra forskellige perspektiver.

Dagens program stiller skarpt på effekten af prekære ansættelser, på deres betydning for arbejdsmiljø, sammenhængskraft og videntilførsel internt i organisationerne og på det, de forventes at åbne for den enkelte medarbejder i form af læring, netværk og jobmuligheder.

Ved dagens seminar vil vi ikke kun fokusere på de problematikker, der kan være knyttet til brugen af prekær arbejdskraft. Vi skal også arbejde sammen om at fremtænke en række løsninger, der er informeret af den virkelighed, NGO- og kulturbranchen befinder sig i.
Dem kan du møde

Andreas Gylling Æbelø, rådgiver og foredragsholder. Andreas har en mangeårig erfaring med NGO'er og politisk kommunikation. Han rådgiver organisationer, virksomheder, ledelser og bestyrelser om strategi, ledelse og diversitet. Han er bestyrelsesformand for Exitcirklen og bl.a. tidligere direktør for AIDS-Fondet og særlig rådgiver.

Christian Damholt, politisk konsulent på arbejdsmarkedsområdet samt for grøn omstilling. Christian har arbejdet med atypisk beskæftigelse og prekarisering i en årrække og har bl.a. stået for at facilitere udviklingen af DMs politik på området samt for en række analyser, udspil og konferencer på området.

Sabina Pultz, lektor i socialpsykologi på Roskilde Universitet. Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, hvor hun lavede sin ph.d. om unge arbejdsløse. Hendes primære forskningsområde er arbejdsløshed og andre prekære positioner på arbejdsmarkedet. Her er hun optaget af at udforske, hvordan mennesker bliver ledet og leder sig selv i diverse institutionelle og organisatoriske rammer samt hvilken rolle emotioner spiller. Formålet er forstå sammenhænge mellem psykologi, politik og arbejdsmarkedsforhold.
Periode7 mar. 2022
Sted for afholdelseDansk Magisterforening, Danmark
Grad af anerkendelseNational