Drik rødvin med god samvittighed

Vang, O. (Foredragsholder)

    Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

    Beskrivelse

    I vin, og særligt i rødvin findes et stof, som kaldes resveratrol. Forsøg i reagensglas og forsøg med dyr viser at resveratrol sikkert kan modvirke livsstilssygdomme som kræft, hjerte-kar-sygdomme og gigt. Ordet ”resveratrol” er svært at udtale, men det gør ikke så meget, for du indtager det alligevel når du drikker rødvin. Er man ikke til vin er alt håb ikke ude, for resveratrol findes også i forskellige bær, såsom blåbær og tranebær.
    Foredraget gennemgår en række kendte sundhedsfremmende effekter af resveratrol og andre lignende naturstoffer, der findes i vin.
    Periode22 apr. 2010
    Sted for afholdelseForskningens døgn
    BegivenhedstypeAndet
    PlaceringRoskilde , Danmark

    Keywords

    • resveratrol
    • vin
    • anthocyaniner
    • sundhed