Det skal give mening: Grundforløbspakker for elever med behov for udsvikling af kompetencer

Aktivitet: Tale eller præsentationForedrag og mundtlige bidrag

Beskrivelse

Projektet "Grundforløbspakke for elever, som har brug for udvikling af faglige, personlige og sociale kompetencer for at opnå et grundforløb", er et projekt bevillget af Region Sjælland. Udvikling og afprøvning af grundforløbspakken er foregået fra foråret 2008 til august 2009.

Tre skoler har deltaget i udviklingen og har afprøvet en grundforløbspakke i indgangen til Mad til Mennesker: Selandia i Slagelse, CELF i Nykøbing Falster og Uddannelsescentret/Slagteriskolen i Roskilde.  Michael Svendsen Pedersen, RUC, har deltaget som proceskonsulent og har evalueret projektet.

Det afgørende i projektet er at det har været i stand til at skabe en læringskultur der giver eleverne mulighed for at føle sig som en del af den. Nogle af de vigtigste kendetegn ved læringskulturen er: socialt fællesskab, læring af teori gennem praktisk arbejde, voksne til at hjælpe eleverne menneskeligt og fagligt, eleverne får selvdisciplin og styr på sig selv så de kan begynde et selvstændigt liv samtidsig med at de får faglige kompetencer, så de kan klare sig på arbejdsmarkedet.

 


Emneord: Erhvervsuddannelse, Fastholdelse, Læringskultur
Periode27 jan. 2010
BegivenhedstitelFoU-konference i Odense
BegivenhedstypeKonference
ArrangørUndervisningsministeriet
PlaceringHotel H. C. Andersen, Odense, DanmarkVis på kort

Emneord

  • Erhvervsuddannelse
  • Fastholdelse
  • Læringskultur